De Notenkraker

RB&O
zo 29 dec 14:00
Kleine Zaal
zo 29 dec
14:00
Tickets

The Royal Ballet & Opera House London komt weer terug in Diemen. Met een zeer afwisselend programma brengt Royal Ballet & Opera vanuit het theater in London de crème de la crème van opera en ballet naar de bioscoop.

 

Met 10 producties bevat het programma geliefde klassiekers en bekende namen zoals Assepoester, De Notenkraker en Le Nozze di Figaro, maar ook twee nieuwe operaproducties: Les Contes d’Hoffmann en Die Walküre.

 

Alle operavoorstellingen worden Nederlands ondertiteld. Wij vertonen alle opera's en balletvoorstellingen semi-live. Dit is dus na de live-vertoningen vanuit London. Let op: De interviews zijn Engels gesproken en worden niet ondertiteld.

Beleef met Clara een ontzettend leuke kerstavond die een betoverend avontuur wordt als iedereen in zijn bed ligt. Geniet van de briljante partituur van Tsjaikovski en zie Clara en haar betoverde Notenkraker vechten tegen de Muizenkoning, en de Suikerboonfee en haar prins bezoeken in het prachtige Snoepgoedkoninkrijk.

De zeer geliefde productie van Peter Wright voor The Royal Ballet, met prachtige historische ontwerpen van Julia Trevelyan Oman, blijft trouw aan de sfeer van deze feestelijke balletklassieker, en combineert de opwinding van het sprookje met spectaculaire klassieke dans. 

Cast
Marcelino Sambé, Anna Rose O'Sullivan, Sophie Allnatt, Thomas Whitehead, Leo Dixon
Speelduur
165 min
Land
Verenigd Koninkrijk

Over de makers

Choreograaf: Peter Wright, Lev Ivanov