Het Zwanenmeer

RB&O
zo 23 mrt 14:00
Kleine Zaal
zo 23 mrt
14:00
Tickets

The Royal Ballet & Opera House London komt weer terug in Diemen. Met een zeer afwisselend programma brengt Royal Ballet & Opera vanuit het theater in London de crème de la crème van opera en ballet naar de bioscoop.

 

Met 10 producties bevat het programma geliefde klassiekers en bekende namen zoals Assepoester, De Notenkraker en Le Nozze di Figaro, maar ook twee nieuwe operaproducties: Les Contes d’Hoffmann en Die Walküre.

 

Alle operavoorstellingen worden Nederlands ondertiteld. Wij vertonen alle opera's en balletvoorstellingen semi-live. Dit is dus na de live-vertoningen vanuit London. Let op: De interviews zijn Engels gesproken en worden niet ondertiteld.

Als prins Siegfried gaat jagen, stuit hij bij toeval op een zwerm zwanen. Als een van de zwanen verandert in een beeldschone vrouw, Odette, raakt hij in vervoering. Maar zij zit gevangen in een vloek, waardoor ze alleen ‘s nachts haar menselijke gedaante kan aannemen. Von Rothbart, die Odette heeft betoverd, laat de prins in de val lopen en zijn liefde verklaren voor de identieke Odile, waardoor hij zijn belofte aan Odette verbreekt. Nu Odette gedoemd is om altijd een zwaan te blijven, kan zij de vloek van de tovenaar maar op één manier doorbreken. 

Cast
Yasmine Naghdi, Matthew Ball, Thomas Whitehead, Joonhyuk Jun, Leticia Dias, Annette Buvoli, Christina Arestis
Speelduur
210 min
Land
Verenigd Koninkrijk

Over de makers

Choreografie:  Marius Petipa, Lev Ivanov