Live Wereldmuziek Café 09/03

Het LaagLand Ensemble en Gasten - Allemaal Wereldklasse
zo 9 mrt 16:00
Foyerpodium
zo 9 mrt
16:00
Tickets

Sinds het voorjaar van 2022 organiseert Het Laagland Ensemble concerten waarbij ‘traditionele’ muziek uit allerlei windstreken het podium krijgt in het Café van Theater De Omval in Diemen. 

 

Het LaagLand Ensemble speelt vooral muziek uit de zuidoosthoek van Europa: de Balkan en omstreken. En dat doen zij op traditionele instrumenten: de tarogato - een Oost-Europees blaasinstrument met een bijzondere klank, ergens tussen klarinet, hobo, sax…. (Jan Rijnierse) en de accordeon – een orkest op zichzelf (Fred Abbingh). 

 

Bij elk concert zal op het podium ruimte zijn voor een muzikale ontmoeting met (onverwachte) gasten: musici die óók traditionele muziek spelen, maar misschien wel uit een heel ander deel van Europa of ver daarbuiten.

 

Na -inmiddels- ruim 15 concerten blijkt dat een groeiend publiek kan genieten van deze concerten!

‘Live Wereldmuziek Café’ in Theater De Omval.

Dit seizoen (2024-2025) worden onder te titel ‘Live Wereldmuziek Café’ opnieuw een serie concerten georganiseerd. Wie de gasten zullen zijn van het Laagland Ensemble is op dit moment nog een verrassing. Dat het Allemaal Wereldklasse is... kun je zelf komen horen!

In de eerdere concerten kwamen een veelheid aan gasten langs, o.a.:

Los Criollos (Argentijns/Chileens), Di Sheyne Sisters (Jiddisch/Klezmer), De Groene Blaadjes (Roemeens), Laurens Moreno Ensemble (Hongaars Zigeuner), Quartier Latin (Latin), Henrik Holm & Koen de Gans (Scandinavisch en Z-O Europees), Hongaars trio Ördöngös, trio Twee Violen en Een Bas (Nederlands)

Zie ook www.tarogato.nl en www.facebook.com/LaagLandEnsemble