Buiten de Lijntjes

Burger Koekoek
za 16 nov
za 16 nov

De feiten van de klimaatcrisis kennen we al lang, maar veel ervan hebben de afgelopen tijd niet uitgehaald. We hebben ook helemaal geen feiten nodig. We hebben verhalen nodig. Maar wat is het verhaal van ons klimaat?

 

In Buiten de Lijntjes vertelt Burger Koekoek de verhalen van ons klimaat: geen college met cijfers en verontrustende feiten, maar een avond vol prachtige muziek, humor, een enorme lading (groene) energie en een sprankje hoop. Zodat u daarna die verhalen verder kunt vertellen.

Voor iedereen die zich zorgen maakt over het klimaat, maar vooral ook voor iedereen die dat niet doet.

Burger Koekoek kreeg inhoudelijke hulp van wetenschappers en experts zoals Heleen de Coninck en Margot Ribberink. En door het gebruik van een tweedehands decor (Lebbis) en tweedehands kleding (Pieter Derks en Theo Maassen) is 'Buiten de Lijntjes' misschien wel de eerste volledig CO2-neutrale theatervoorstelling van Nederland.

U kunt Burger Koekoek kennen als de twee mannen van Piepschuim. Na zes succesvolle theatervoorstellingen, waarbij ze hebben samengewerkt met mensen zoals Egon Kracht, Jeroen van Merwijk en Karel de Rooij, gaan Cor en Robbert door onder hun eigen namen. En Burger Koekoek gaat verder dan waar Piepschuim ooit kwam. 

 

Zon Zee Wind:

Deze voorstelling is onderdeel van Zon Zee Wind: een inspiratiedag voor jong en oud over klimaat en energie in Theater de Omval. Voor meer informatie over dit gratis evenement op zaterdag 16 november en het volledige programma, klik hier.

 

Over de makers

Zang, gitaren, toetsen: Cor Burger

Fysiek spel, sax, klarinet, bas, percussie: Robbert Koekoek

Muziek: Cor Burger

Tekst: Cor Burger

Productie: Burger Koekoek

Foto's: Bert Beelen