La Prisonnière de Bordeaux

Tapis Rouge Frans Filmfestival
di 1 okt 20:00
Kleine Zaal
di 1 okt
20:00
Tickets

De welgestelde Alma (Isabelle Huppert) bezoekt al jaren haar echtgenoot Christopher, een voormalige chirurg, in de gevangenis van Bordeaux. Tijdens een bezoek ontmoet ze Mina (Herzi), een moeder van twee jonge kinderen die haar man niet mag zien vanwege een administratieve fout. Omdat ze met haar te doen heeft, nodigt ze Mina uit in haar grote villa te overnachten, zodat ze niet terug hoeft te reizen. Er ontstaat een vriendschap en Alma stelt voor dat ze met beide kinderen bij haar intrekt in het grote huis. Voor Alma is dat een invulling van haar eenzame leven en voor Mina komt er dan rust in haar chaotische leven. 

Met ruim vierduizend toeschouwers is Tapis Rouge Frans Filmfestival in vier jaar tijd uitgegroeid tot het belangrijkste Frans culturele evenement in Nederland. Alle films in het programma zijn previews, en soms exclusives als de film niet in Nederland gedistribueerd wordt. Elke dag zijn er speciale avonden met regisseurs en acteurs. Het doel van het festival is om aan Nederlanders de Franse films van het jaar te presenteren die het beste de geest en originaliteit vertegenwoordigen die de Franse cinema zo bijzonder maken.

Deze 5e editie vindt plaats van 26 september t/m 1 oktober 2024 o.a. in De Filmhallen en Lab 111. Theater de Omval is er trots op dat zij dit jaar aan het festival deelneemt met 4 Franse films op 28 en 29 september en op 1 oktober.

Regie
Patricia Mazuy
Cast
Met Isabelle Huppert, Hafsia Herzi, Noor Elasr e.a.
Speelduur
103 min
Taal
Frans
Ondertiteling
Nederlands