L'Enfant qui mesurait le monde

Tapis Rouge Frans Filmfestival
zo 29 sep 15:00
Kleine Zaal
zo 29 sep
15:00
Tickets

Verfilming van de roman met dezelfde titel van Metin Arditi.

 

De gevreesde Parijse projectontwikkelaar Alexandra Varda, heeft zich altijd als Fransman beschouwd en zijn Griekse afkomst diep weggestopt. De aandeelhouders willen hem uit zijn eigen bedrijf werken. Tijdens een cruciaal werkoverleg, krijgt Alexandre opeens een urgent telefoontje uit Griekenland. Zijn dochter Sophia, die hij al tien jaar niet meer heeft gezien, is overleden. Overhaast verlaat hij de bijeenkomst en legt zo zijn lot in handen van zijn partners.

 

De volgende dag komt hij aan op het eiland Kalamaki, dat diep getroffen is door de crisis waaronder Griekenland al jaren gebukt gaat. De burgemeester neemt hem mee naar de plek waar zijn dochter ligt en vertelt dat haar lichaam niet gerepatrieerd mag worden in afwachting van een autopsie. Hij vraagt Alexandre wat hij denkt te gaan doen met Sophia's zoon...

 

Alexandre is radeloos. In minder dan 36 uur is hem zijn bedrijf afgepakt, heeft hij zijn dochter verloren en blijkt hij de grootvader te zijn van een tienjarige jongen van wie hij het bestaan niet wist.

Met ruim vierduizend toeschouwers is Tapis Rouge Frans Filmfestival in vier jaar tijd uitgegroeid tot het belangrijkste Frans culturele evenement in Nederland. Alle films in het programma zijn previews, en soms exclusives als de film niet in Nederland gedistribueerd wordt. Elke dag zijn er speciale avonden met regisseurs en acteurs. Het doel van het festival is om aan Nederlanders de Franse films van het jaar te presenteren die het beste de geest en originaliteit vertegenwoordigen die de Franse cinema zo bijzonder maken.

Deze 5e editie vindt plaats van 26 september t/m 1 oktober 2024 o.a. in De Filmhallen en Lab 111. Theater de Omval is er trots op dat zij dit jaar aan het festival deelneemt met 4 Franse films op 28 en 29 september en op 1 oktober.

Regie
Takis Candilis
Cast
Bernard Campan, Raphaël Brottier, Maria Apostolakea, Fotinì Peluso, e.a.
Speelduur
104 min
Land
Frankrijk, Griekenland
Taal
Frans, Grieks, Engels
Ondertiteling
Engels